onsdag 25 juli 2012

Livet trallar på...

Dagarna går in i varandra och det händer inte så mycket revolutionerande. Vi fortsättet med vardagslydnaden. Tera är duktig på att sätta sig när selen ska på/av. Väntar när jag ber honom vid dörren eller när jag ställer ner maten. Apporterar på lek när han har lust.

Provat klicker på honom, men han verkar inte vara så impad. Fungerar lika bra med röst eller klapp som belöning. Fast godis är gott. Speciellt det hemlagade, fast frolic var inte så tokigt det heller.

Hundarna försöker leka med varandra, men än har de en bit kvar. Tera tycker att Rambo är på tok för stor, ja riktigt läskigt stor. Lite kamp har de gjort och det funkar tills Rambo tröttnar, då tar han leksaken och går. Jaktlekar går bra så länge Tera jagar, men sen vänder sig läskiga Rambo om och då piper han och springer och gömmer sig eller lägger sig platt.

Vi är ute i skogen dagligen och Tera går då oftast lös. Han blir bättre och bättre på att hålla koll på mig. Tränar även att han ska hålla sig på trottoaren när han är lös.

Stoppade honom idag när han fått syn på en fågel han skulle hämta hem. Kom bra på inkallning även om han tvekade lite.





På väg mot samma mål.




Ops!




Tera studerar Rambos sökarbete




Jag har största pinnen!









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar