fredag 31 augusti 2012

Livet i 190

Här går tiden alldeles för fort. Vi har visst kommit in i skördetid. Försöker göra ett par kilo äppelmos per dag. Målet är 40 kilo... minst! :-)

Den här veckan hittills i korta punkter:

Måndag: Svamptur i storskogen. Ett par timmars flygande fläng över stock och sten. Tera springer långt bort, men har koll på oss. Kommer som ett skott både när man ropar och visslar. Blev några liter kantareller. Lite till oss och lite som betalning för en påse äpplen.

Tisdag: Första turen till brukshundsklubben. Tera tyckte det var lite läskigt med alla hundar, men det släppte fort. Testade lite agilityhinder. Kort tunnel, lång böjd tunnel, platt tunnel, tak hinder, spång och låga hopp hinder = inga problem. Men oj så trött han var när han kom hem.

Onsdag: Tränade lite lydnad och cirkuskonster i källaren. Fantastiskt att ha tillgång till en lång korridor när man vill träna platsliggning och inkallning.

Torsdag: Vilodag för Tera. Fast jag tog en tur i lilla skogen med två lösa hundar. Den ena fullt fokuserad på pinnar och den andra hittade mycket gott gräs. Är det en mini ko vi köpt?
Själv gjorde jag 5 kilo mos. Äpple med kanel och äpple/päron. Mums!

På tal om äpplen. Även Tera är en riktig frukt och bärhund. Så mellanmål och sysselsättning är ett äpple eller två om dagen nu när överflödet av äpplen är stort.


Förra veckan lekte Tera och Rambo för första gången på riktigt. Receptet är tennisboll. Man stoppar bollen i Rambos mun. Då går han från att leka "köra över allt som rör sig" till "du kan inte fånga mig". Vilket väcker vallhunden i Tera som kontrar med "jag kan både stoppa och vända dig". Kul hade de.

Förra veckan bjöd även på Teras första rådjur. Självklart var han lös. Vi överaskade det när vi kom upp för en kulle så det var inte många meter bort. Tera tvärstannade och stirrade. Rådjuret skuttade iväg och jag ropade in Tera som vände och kom som ett skott. Duktig hund! Tre fyra gånger sprang han sen upp på kullen för att spana, men kom så fort jag ropade. Nyfiken men inte jagande, helt okej än så länge.

Nu väntar regnet på oss där ute. *suck* Vill inte bli blöt igen... Tera håller med. Vatten är onödigt så länge det är någon annanstans än i vattenkoppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar